Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Τι θα έκανε ένας Πειρατής βουλευτής αυτό το Σαββατοκύριακο (7 και 8/5) στη Βουλή

Τι θα έκανε ένας Πειρατής βουλευτής αυτό το Σαββατοκύριακο (7 και 8/5) στη Βουλή
Ας υποθέσουμε ότι σήμερα το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας διέθετε ένα Πειρατή βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Με δεδομένη την επείγουσα σύγκληση της Βουλής για την ψήφιση εντός 3ημέρου, με ονομαστική ψηφοφορία, του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τι θα έκανε και πως θα λειτουργούσε ο Πειρατής βουλευτής μας.
Άμεσα ο Βουλευτής θα έθετε το σχετικό ερώτημα στην πλατφόρμα διαβούλευσης και ψηφοφορίας του Σώματος των Μελών του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, έτσι ώστε να καταγραφεί η θέληση τους, αν θεωρούν ότι πρέπει να ψηφίσει η να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, με προθεσμία λήξης συμμετοχής στη ψηφοφορία 1-2 ώρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Το κάθε μέλος του κόμματος θα μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του και τελικά να ψηφίσει. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα μιας ψήφου, δηλαδή θα μπορεί να ψηφίζει μόνο μία φορά και ανάλογα με το login του ακόμα και σε ανοικτή ψηφοφορία.
Παράλληλα με την κατάθεση της ερώτησης προς το Σώμα των Μελών, θα έθετε υπ’ όψιν τους όλα τα στοιχεία που θα είχε στη διάθεση του ως βουλευτής, δηλαδή, το σχετικό νομοσχέδιο, άλλο πληροφοριακό υλικό, άλλες σχετικές ψηφοφορίες που έγιναν στο παρελθόν και έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την παρούσα ψηφοφορία, είτε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, είτε από άλλα κοινοβούλια άλλων χωρών, είτε από το Ευρωκοινοβούλιο και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να χρησιμεύσει για τη λήψη μιας ορθής απόφασης.
Τέλος καθ’ ‘όλη την διάρκεια του τριημέρου θα υπήρχε μέσω του Mumble (Ελεύθερο πρόγραμμα επικοινωνίας) και άλλων πλατφορμών επικοινωνίας του κόμματος, συνεχής ενημέρωση ξεχωριστά για το κάθε άρθρο του νομοσχεδίου, τόσο από τον ίδιο τον βουλευτή όσο και από εξωτερικούς συνεργάτες/τεχνοκράτες που θα γνώριζαν και άρα θα μπορούσαν να έχουν άποψη για το αντικείμενο της ψηφοφορίας, έτσι ώστε πριν ψηφίσουν ακόμα και οι αδαείς να έχουν μια σαφή και ξεκάθαρη εικόνα για το ερώτημα της ψηφοφορίας, ενώ θα απαντούσαν άμεσα στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν άμεσα στις διαδικασίες διαβούλευσης και λήψης των αποφάσεων, χωρίς αποκλεισμούς, με διαφάνεια στην ενημέρωση και έχοντας στη διάθεση τους όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που εξασφαλίζουν μια ορθή και με διαύγεια απόφαση…
Το σημερινό αντιπροσωπευτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα αναθεώρηση. Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, έχουμε την τεχνολογική δυνατότητα να εγγυηθούμε ότι η κάθε φωνή μπορεί να ακουστεί και να καταγραφεί με την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό που αρμόζει στον κάθε πολίτη.
Για τους λόγους αυτούς το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, κάνοντας πράξη την πάγια δέσμευσή του για αποφάσεις μόνο από τους ίδιους τους πολίτες πραγματοποιεί στο Φόρουμ (https://forum.pirateparty.gr/viewforum.php?f=163) έκτακτες δοκιμαστικές ψηφοφορίες μεταξύ των μελών και των πολιτών που επιθυμούν να συμμετέχουν ως αύριο, Κυριακή 8 Μαϊου και ώρα λήξης της ψηφοφορίας τις 21:30.
Ψηφοφορία για το Ασφαλιστικό https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=163&t=7836
Ψηφοφορία για το Φορολογικό https://forum.pirateparty.gr/viewtopic.php?f=163&t=7837
Σημ: (Στην βουλή έχουν κατατεθεί και θα ψηφιστούν ως ενιαίο ΕΝΑ νομοσχέδιο)
Ολόκληρο το ασφαλιστικό και φορολογικό θα το βρείτε στο φόρουμ μας.
Για τα αποτελέσματα της εσωτερικής ψηφοφορίας θα σας ενημερώσουμε με νέο δελτίο τύπου πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στη Βουλή.
Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όσοι ψηφίσουν μπορούν να δουν το τρέχον αποτέλεσμα.
-------------------------------Tέλος Δελτίου Τύπου--------------------------------------
Σχετικά με την άδεια χρήσης στα κείμενα που προέρχονται απ' τις σελίδες του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας

Ως Πειρατές, πιστεύουμε στη δύναμη των λέξεων, στην ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας αλλά και στο σεβασμό στον πρωτότυπο δημιουργό. Ως εκ τούτου, όλα τα κείμενα μας διατίθενται με άδεια χρήσης CC BY [1]
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιγράψετε και να αναδιανέμετε το υλικό με κάθε μέσο και τρόπο, ακόμη και να τροποποιήσετε και να δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Αναφορά πηγής με σύνδεσμο προς την σελίδα που βρήκατε το άρθρο [2]
- Αν τροποποιήσετε ή δημιουργήσετε πάνω στο υλικό, πρέπει το διανείμετε υπό την ίδια άδεια
- ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να μην αλλαχθεί / παραποιηθεί / παραφραστεί το αρχικό νόημα του άρθρου


https://www.pirateparty.gr/2016/05/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου